familylife.gr
ΜΠΡΙΑΜ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Από την Σοφία, Πέραμα


Υλικά:

  • -1 μελιτζάνα φλάσκα
  • -2 κολοκυθάκια
  • -3 μέτριες πατάτες
  • -2 πιπεριές (κόκκινες ή πράσινες)
  • -1 μεγάλο καρότο
  • -2 κρεμμύδια ξερά
  • -½ ματσάκι μαϊντανό
  • -500 γρ. ντομάτες (ή μια συσκευασία ντοματάκια κον-κασέ)
  • -αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη.
  • -½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής:

  • -Κόβετε την μελιτζάνα σε φέτες, την αλατίζετε και την αφήνετε μισή ώρα να ξεπικρίσει. Στη συνέχεια την ξεπλένετε με αφθονο νερό.
  • -Καθαρίζετε και κόβετε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τα καρότα. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες. Κόβετε σε φέτες τις πιπεριές.
  • -Ανακατεύετε όλα τα λαχανικά σε μπολ, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, το λάδι και ανακατεύετε καλά. Βάζετε όλο το μίγμα σε ταψί και το σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο.
  • -Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 1,5 ώρα. Στη συνέχεια το ξεσκεπάζετε, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 170ο και ψήνετε για άλλα 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

 

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο info@familylife.gr με τίτλο "ΣΥΝΤΑΓΗ".